Left Header Right Header
Header 3a   Header Right End A Header Right End B Space
Header Left 3b
Movie Reviews Movie Trivia
FREE Membership MatchFlick Friday - Win Free DVDs






Member Login  [help]
 
 
 
 
 
Member Trends
 Top 10 List
 Exclusive Interviews
 Horror Club
 Zombie Club
Movie News
 Current News
 News Archives
Message Board
 Go To The Forum
Cool Statistics
 Member Stats
 Trivia Stats
Columns   [more]
 But Can She Act?...
 They're Not The ...
 Time Does Fly Wh...
 Before Minimum O...
 Column Archives
Popular Movies  [more]
 World War Z
 Mission Impossible 4
 Twilight Breaking Dawn
Popular People  [more]
 Leonardo DiCaprio
 Megan Fox
 Tom Cruise
Membership
 Join for FREE
 FAQs
 About MatchFlick
 Privacy Policy
Contests
 Guess That Scene
Syndication
 RSS Feeds
2011 20 Box-Office Questions
by Christopher Stone

Subscribe to MatchFlick Movie Columns through RSS
email this column to a friend

Was Elizabeth, Paul, or Audrey the first million-dollar Box-Office star?

Was Elizabeth, Paul, or Audrey the first million-dollar Box-Office star?
The most notable aspect of last weekend's box-office was not the fact that the DIARY OF A WIMPY KID sequel punched out SUCKER PUNCH to become the Number 1 Attraction in America. What made the last weekend of March special is that the first two of 2011 releases, RANGO and JUSiT GO WITH IT, joined the $100 million Club. But, overall, business was still down 5 percent from the same weekend, last year. Let's counter the ongoing box-office blues with a 2011 Box-Office 20 Questions

As ever, Match-Flickers, I hope you'll rely on your knowledge of film, rather than on Google Search, to answer these questions.

1. Who was the first box-office star to earn $1 million for a motion picture?

A. Elizabeth Taylor ("Cleopatra")
B. Paul Newman ("Exodus")
C. Audrey Hepburn ("My Fair Lady")
D. John Wayne ("True Grit")

2. The highest-grossing Western in box-office history is

A. "How the West Was Won"
B."High Noon"
C."The Horse Soldiers"
D."Dances With Wolves"

3. Starring Julie Andrews, Broadway's Fair Lady and Queen Guinevere, as Maria Von Trapp, THE SOUND OF MUSIC is among the box-office's all-time biggest international hits. Before Julie Andrews signed on the dotted line, 20th Century Fox announced that another musical star of the day would be playing the nun cum governess. That star was....

A.
Was THE KING OF KINGS the most successful religious epic?

Was THE KING OF KINGS the most successful religious epic?
Ann-Margret
B. Doris Day
C. Debbie Reynolds
D. Kathryn Grayson

4. Alfred Hitchcock's PSYCHO is a motion picture classic as well as a box-office champ.
What did the legendary director use to portray blood in the infamous shower scene?

A. Strawberry soda
B. Raspberry Kool-Aid
C. Chocolate syrup
D. Licorice-infused water

5. From the days of silent movies, the Hollywood Screen Kiss has been a box-office staple. The longest Hollywood screen kiss lasted three minutes and three seconds. It was in this movie.

A. YOU'RE IN THE ARMY NOW
B. BULL DURHAM
C. TWILIGHT
D. AVATAR

6. THE BABYSITTER MURDERS was the original title for the box-office phenomenon we know as:

A. NIGHTMARE ON ELM STREET
B. AMERICAN PIE
C. HALLOWEEN
D. SCREAM

7. At the box-office, religious dramas have scored big since the early nineteenth century. But, when it comes to the biggest religious hit of all-time, the winner is....

A. THE KING OF KINGS
B. THE TEN COMMANDMENTS
C. BEN HUR
D. THE PASSION OF THE CHRIST

8. Through the decades, military movies have been a box-office goldmine for male stars. For women, the genre has largely been a box-office land mine. Which of the following was the most successful women in the military movie?

A. G.I. JANE
B. COURAGE UNDER FIRE
C. PRIVATE BENJAMIN
D. FOUR JILLS
Does Mel Brooks believe he shouldn't have made YOUNG FRANKENSTEIN?

Does Mel Brooks believe he shouldn't have made YOUNG FRANKENSTEIN?
IN A JEEP

9. Let's hear it for a loser. According to many box-office pundits, the lowest grossing movie ever made, is....

A. PLAN 9 FROM OUTER SPACE
B. ZYZZX ROAD
C. TROG
D. I PASSED FOR WHITE

10. One of the following is not on most lists of the best Rock & Roll movies ever made. And the loser is?

A. SPINAL TAP
B. THE GIRL CAN'T HELP IT
C. ALMOST FAMOUS
D. THE LAST WALTZ

11. One of our biggest box-office stars was reportedly paid $56 million to make a movie that opens later this year. That handsomely-paid super-star is:

A. Johnny Depp
B. Colin Firth
C. Brad Pitt
D. Tom Cruise

12. One sexy super-star of days gone by had earlier careers as a nude model for art classes and as a coffins polisher. Who is the star?

A. Rock Hudson
B. Harrison Ford
C. Sean Connery
D. Paul Newman

13. Movie-making is pricey. Which of these 2010 box-office sagas didn't have a budget exceeding $200 million?

A. ROBIN HOOD
B. IRON MAN 2
C. TOY STORY 3
D. THE PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME

14. In the 2000 comedy, ME, MYSELF & IRENE, Jim Carrey played ME and MYSELF. Who played IRENE?

A. Courtney Cox
B. Angelina Jolie
C. Renee Zellweger
D. Catherine Zeta-Jones

15. Mel Brooks jokingly claims there's one box-office hit that he shouldn't have made. That movie is:

A. THE
Did Dorothy's house land on the Scarecrow's Godfather?

Did Dorothy's house land on the Scarecrow's Godfather?
PRODUCERS
B. BLAZING SADDLES
C. YOUNG FRANKENSTEIN
D. SILENT MOVIE

16. What legendary director cast himself as The Voice of God in one of his box-office blockbusters?

A. Robert Wise
B. Alfred Hitchcock
C. Francis Ford Coppola
D. Cecil B. De Mille

17. Before Harrison Ford signed on to play Indiana Jones, another popular star was in serious negotiations for the role. He was:

A. Tom Selleck
B. Michael Caine
C. Roy Scheider
D. Sean Connery

18. Horror films and the 1950s went together like foot and sock. At least one of the box-office's most popular 1950s horror attractions was in 3D. Was that horror classic:

A. THE BLOB
B. WAR OF THE WORLDS
C. HOUSE OF WAX
D. THE FLY

19. Match-Flickers of all ages know and love THE WIZARD OF OZ. But do they remember on whom Dorothy's house landed when she unceremoniously landed over the rainbow? It was:

A. The Scarecrow's Godfather
B. The Mayor of Munchkin Land
C. The Witch of the East
D. The King of the Flying Monkeys

20. Harry Potter fans, this last one's for you. In HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN, the name of Hermione's cat is:

A. Fluffy
B. Crookshanks
C Merlin
D. Houdini

ANSWERS:1. A, 2. D, 3. B, 4. C, 5. A, 6. C, 7. D, 8. C, 9. B, 10. B, 11. A, 12. C, 13. C, 14. C, 15. B, 16. D, 17. A, 18. C, 19. C, 20. B.

email this column to a friend

Comment on this Column:

Sorry, you must be a member to add comments to columns.

Join or Login.


Subscribe to MatchFlick Movie Reviews through RSS



The Business of Show
Every other Friday

Does advertising, public taste, or overindulged stars determine a movie's box office fate? Christoper Stone explores what's going on behind the box office.


Other Columns
Other columns by Christopher Stone:

The Cautionary Box-Office

Box-Office Holiday Season Heads Up. Part Two

Box-Office Holiday Season Heads Up, Part 1

Quality Is Independent

Oh, the Horror!

All Columns


Christopher Stone
Christopher Stone is the author of the international best seller Re-Creating Your Self. With Mary Sheldon, he co-authored three highly successful hardcover books of guided meditations.

He is a member of the Writers Guild of America, West.


Contact
If you have a comment, question, or suggestion, you can send a message to Christopher Stone by clicking here.


Digg This Column


  Terms of Use | Press | Contact Us
Partnership and Advertising Opportunities | Movie Database | Merchandise

©2004-2017 MatchFlick®. All rights reserved.
©MOVIE IMAGES ARE COPYRIGHT PROTECTED AND THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS

Web Analytics