Left Header Right Header
Header 3a   Header Right End A Header Right End B Space
Header Left 3b
Movie Reviews Movie Trivia
FREE Membership MatchFlick Friday - Win Free DVDs






Member Login  [help]
 
 
 
 
 
Member Trends
 Top 10 List
 Exclusive Interviews
 Horror Club
 Zombie Club
Movie News
 Current News
 News Archives
Message Board
 Go To The Forum
Cool Statistics
 Member Stats
 Trivia Stats
Columns   [more]
 They're Not The ...
 Time Does Fly Wh...
 Before Minimum O...
 A Story Of Brave...
 Column Archives
Popular Movies  [more]
 World War Z
 Mission Impossible 4
 Twilight Breaking Dawn
Popular People  [more]
 Leonardo DiCaprio
 Megan Fox
 Tom Cruise
Membership
 Join for FREE
 FAQs
 About MatchFlick
 Privacy Policy
Contests
 Guess That Scene
Syndication
 RSS Feeds
Box-Office 20 Questions
by Christopher Stone

Subscribe to MatchFlick Movie Columns through RSS
email this column to a friend

Did a popular movie treat name the

Did a popular movie treat name the
And now for something completely different: A Box Office Game of 20 Questions. Please resist the urge to Google the answers. Match-Flickers are better than that. Answer 18-20 questions correctly for your Match-Flickers' PhD. 15 or better, you're a Match-Flicker Master. 12, or more, you earn your Bachelor Degree. 10 or better, you're an Associate. Under 10, you're simply not spending enough time at the multiplex, or reading motion picture history.

1. Who was the first box-office superstar to earn $1 million per movie?
A. Sean Connery
B. Paul Newman
C. Elizabeth Taylor
D. Marilyn Monroe

2. What is the highest-grossing motion picture musical of all time (worldwide)?
A. THE SOUND OF MUSIC
B. GREASE
C. WEST SIDE STORY
D. MAMMA MIA!

3. One box-office singing diva didn't win an Oscar until she portrayed a prostitute in a drama. Who was she?
A. Julie Andrews
B. Shirley Jones
C. Judy Garland
D. Lena Horne

4. Despite acclaimed, distinguished careers, who among the following actors never won an Oscar?
A. John Wayne
B. Paul Newman
C. Henry Fonda
D. Richard Burton

5. Legendary sex goddess Marilyn Monroe died before completing
Was PSYCHO Hitch's favorite of his own films?

Was PSYCHO Hitch's favorite of his own films?
her final film, SOMETHING'S GOT TO GIVE. The Monroe footage was scrapped and the movie was made with which of the following 1960s icons?
A. Sophia Loren
B. Anita Ekberg
C. Doris Day
D. Sandra Dee

6. Michael Cimino's costly box-office debacle, HEAVEN'S GATE, caused the firing of its studio's (United Artists) president. The axed prexy rebounded as the best-selling non-fiction author of a book about the making of this fiasco. His name is?
A. Robert Evans
B. Steven Bach
C. Louis B. Mayer
D. Harry Cohn

7. Who among the following box-office sensations never played James Bond in a motion picture?
A. Peter Sellers
B. Roger Moore
C. Daniel Craig
D. Cary Grant

8. One of these ladies of the silver screen never loaned her voice to an animated feature film. She was:
A. Judy Garland
B. Greta Garbo
C. Peggy Lee
D. Miley Cyrus

9. According to box-office Master of Suspense, Alfred Hitchcock, his favorite of his own movies was....
A. SHADOW OF A DOUBT
B. PSYCHO
C. THE BIRDS
D. REAR WINDOW

10. What box office giant, strongly associated with the Land Down Under, was born in the United States, and not Australia?
A. Nicole
Did HEAVEN'S GATE signal The End for Harry Cohn?

Did HEAVEN'S GATE signal The End for Harry Cohn?
Kidman
B. Russell Crowe
C. Heath Ledger
D. Mel Gibson

11. As of this writing, who is the box-office's most popular superhero?
A. SPIDERMAN
B. SUPERMAN
C. BATMAN
D. IRON MAN

12. According to the American Film Institute, the funniest flick of all time is....
A. TOOTSIE
B. ANIMAL HOUSE
C. SOME LIKE IT HOT
D. BLAZING SADDLES

13. Can you name the flick that is not among the most-seen motion pictures of all time in theaters?
A. THE WIZARD OF OZ
B. STAR WARS
C. GONE WITH THE WIND
D. E.T.

14. Their reel-life passion burned the box-office, but which of these hot celluloid couples was never married in real life?
A. Mary Pickford and Douglas Fairbanks
B. Elizabeth Taylor and Richard Burton
C. Katharine Hepburn and Spencer Tracy
D. Tony Curtis and Janet Leigh

15. Only one of these Match-Flick favorites was not an American series television sensation before he conquered the multiplex. His name is....
A. Jake Gyllenhaal
B. Johnny Depp
C. Jim Carrey
D. John Travolta

16. Which of these flicks from the 1990s would not be considered a neo film noir?
A. L.A. CONFIDENTIAL
B. CAPE FEAR
C. TITANTIC
D.
Did goofy Peter Sellers ever star as 007?

Did goofy Peter Sellers ever star as 007?
GUNCRAZY

17. One actor was reportedly paid somewhere between $29 -49 million for his next movie, making him the highest-paid actor in motion picture history. His name is....
A. Zac Ephron
B. Tom Cruise
C. Adam Sandler
D. Tom Hanks


18. Of the following Oscar winners, who has only one acting Oscar to her name?
A. Katharine Hepburn
B. Sally Field
C. Elizabeth Taylor
D. Julia Roberts

19. According to the American Film Institute, the best black and white movie ever is....
A. CITIZEN KANE
B. SUNSET BOULEVARD
C. ALL ABOUT EVE
D. WHO'S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF?

20. Motion pictures are sometimes called "flicks" because....
A. In early times, the shutter that displayed the individual film frames created a "flickering" effect.
B. Most early movies were so bad, the audience asked theater owners to "flick" them out the window.
C. In the earliest movie days, eating "Flicks" Candy Bars was synonymous with movie-going.
D. Flicks Studios was the name of the first major motion picture distributor in the U.S.

Answers: 1. C, 2. D, 3. B, 4. D, 5. C, 6. B, 7. D, 8. B, 9. A, 10. D, 11. C, 12. C, 13. A, 14. C, 15. A, 16. C, 17. D, 18. D, 19. A, 20. A.

email this column to a friend

Comment on this Column:

Sorry, you must be a member to add comments to columns.

Join or Login.


Subscribe to MatchFlick Movie Reviews through RSS



The Business of Show
Every other Friday

Does advertising, public taste, or overindulged stars determine a movie's box office fate? Christoper Stone explores what's going on behind the box office.


Other Columns
Other columns by Christopher Stone:

The Cautionary Box-Office

Box-Office Holiday Season Heads Up. Part Two

Box-Office Holiday Season Heads Up, Part 1

Quality Is Independent

Oh, the Horror!

All Columns


Christopher Stone
Christopher Stone is the author of the international best seller Re-Creating Your Self. With Mary Sheldon, he co-authored three highly successful hardcover books of guided meditations.

He is a member of the Writers Guild of America, West.


Contact
If you have a comment, question, or suggestion, you can send a message to Christopher Stone by clicking here.


Digg This Column


  Terms of Use | Press | Contact Us
Partnership and Advertising Opportunities | Movie Database | Merchandise

©2004-2017 MatchFlick®. All rights reserved.
©MOVIE IMAGES ARE COPYRIGHT PROTECTED AND THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS

Web Analytics